ЈАЧАЊЕ ОПШТИНСКИХ КАПАЦИТЕТА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ
КВАЛИТЕТА ЖИВОТА  СТАНОВНИКА ПАЛИЛУЛЕ
4.1.2011

Прве недеље у Новој 2011. години, мултидисциплинарни мобилни тимови  Градске општине Палилула, који реализују пројекат „Јачање општинских капацитета за унапређење квалитета живота социјално рањивих група“, помагаће социјално угрожене, стара и изнемогла лица, децу, инвалиде и особе трећег доба које су непокретне и које зависе од туђе помоћи на следећим локацијама: у уторак 4.јануара, у месним канцеларијама „9.Мај“ и „Чокот“, у среду, 5.јануара у месним канцеларијама „Црвена звезда“ и „Палилула“ а у четвртак, 6.јануара, мобилни тимови пројекта биће у Мрамору и Крушцу, од 09-14:00 сати.

Социјално-угрожени становници Палилуле могу добити потребне информације о коришћењу бесплатних услуга мобилних тимова пројекта на телефон 018/ 244-587 или у својим месним кацеларијама.

Руководство ове градске општине очекује да ће се у сарадњи са партнером на пројекту, Центром за социјални рад „Свети Сава“ у Нишу и бугарском општином Ћустендил, значајно побољшати квалитет живота социјално рањивих група у Палилули.

Услуге обухватају медицинску помоћ угрожених категорија становника, мерење крвног притиска и шећера у крви, пружање лекарске саветодавне помоћи, психо-социјалне помоћи и подршке, правне помоћи.

Овај пројекат финансира Европска унија, преко Сталне конференције градова Србије, у оквиру програма EXCHANGE 3 и траје годину дана.